Uključite se u javnu raspravu o gospodarenju otpadom u Zagrebu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Iz Zelene akcije pozivaju građane da pošalju komentare na prijedlog Plana gospodarenja otpadom Zagreba koji je na javnoj raspravi do 28. veljače 2018. godine. U Zelenoj akciji smatraju da Plan, bude li usvojen u predloženom obliku, neće doći do potrebnog povećanja recikliranja otpada u Zagrebu, iz Zagrebačke županije će se uvoziti dodatno smeće na obradu i deponiranje a postoji i mogućnost štetnog spaljivanja.

Trenutni prijedlog Plana donosi ciljeve i mjere recikliranja propisane nacionalnim Planom gospodarenja otpadom. Međutim, većina sredstava u Planu opet je predviđena za izgradnju megalomanskog centra za smeće u Resniku.

»To je nastavak realizacije štetnog dogovora gradonačelnika Bandića i Županije koji je suprotan temeljnim zakonskim načelima i preporukama nacionalnog Plana gospodarenja otpadom«, poručio je Marko Košak iz Zelene akcije.

»Prije izrade zakonski propisane studije, koja detaljnom analizom treba odabrati okolišno najprihvatljiviju tehnologiju, implicira se da će se miješani otpad spaljivati. To je protuzakonito, a i protivno odluci zastupnika Gradske skupštine iz rujna prošle godine«, dodao je Košak i dodaje da se opet nastoje progurati zastarjele ideje zbog kojih je Zagreb dobio sramotnu titulu europske prijestolnice smeća.

»Da nedostaje volje, vidjeli smo i prošli mjesec kada je donesena Odluka koja neće poboljšati odvajanje niti donijeti pravednije mjesečne račune. Ovaj prijedlog Plana u skladu je s tom lošom odlukom. Stoga pozivamo građane da upute svoje komentare i usprotive se donošenju još jednog dokumenta koji neće značiti puno promjena na bolje«, zaključio je Košak. [zgmagazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Hoćemo li zbog smeća cinkati susjeda?
Predstavnika suvlasnika stambenih zgrada u Zagrebu ima oko 10 tisuća, no ne postoji njihov s...

Opširnije

Uključite se u javnu raspravu o gospodarenju otpadom u Zagrebu

Iz Zelene akcije pozivaju građane da pošalju komentare na prijedlog Plana gospod...

Opširnije

Hoćemo li zbog smeća cinkati susjeda?
Uključite se u javnu raspravu o gospodarenju otpadom...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?