Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački muzej

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla u četvrtak su se pohvalili sjajnim rezultatima te je unatoč građevinskim radovima na uređenju pročelja zgrade Muzej prošle godine posjetilo 170.767 posjetitelja. Time je Tehnički muzej Nikola Tesla i dalje zadržao poziciju najposjećenijeg zagrebačkog muzeja i jednog od najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj. Od ukupnog broja posjetitelja 104.659 se odnosi na pojedinačni posjet, a 66.108 na organizirani posjet grupa. Dok je ukupan broj posjetitelja Muzeja u porastu tek nekoliko postotaka u odnosu na 2016., broj gostiju iz inozemstva gotovo je udvostručen te iznosi 11.019 posjeta.

Popularni zagrebački muzej bilježi dolaske posjetitelja iz BiH, Slovenije, Engleske, Italije, Mađarske, Njemačke, Španjolske, Meksika, SAD-a i Austrije.

U Muzeju je prošle godine priređeno 12 izložbi, 23 predavanja, 52 edukativne akcije i radionica. Među edukativnim akcijama koje smo organizirali najposjećeniji je ponovno bio Festival znanosti sa 4015 posjetitelja. Stručnjaci Muzeja održali su protekle godine ukupno 5294 stručnih vodstava, od čega najviše u našem Rudniku – čak 1432.

U tijeku je modernizacija Muzeja koji će u suradnji s tvrtkom RWE Hrvatska, kao glavnim sponzorom, ponuditi besplatan internetski pristup (WiFi) posjetiteljima.

Nakon uređenja dvorišta u njemu će biti postavljene i četiri »pametne klupe« tipa STEORA, inovacije proizvedene u hrvatskoj tvrtki InClude. [zgmagazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Natječaj za godišnju nagradu »Nikola Tesla – Genij za budućnost&laqu...

Opširnije

Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački muzej

Iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla u četvrtak su se pohvalili sjajnim rezultatima te je u...

Opširnije

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju
Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?