Od veljače kazne zbog neodvajanja otpada

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Iako je nova uredba o razvrstavanju u odvojenom prkupljanju otapada na snagu stupila 1. studenog prošle godine, njezina primjena započinje prvim danom veljače ove godine. Do počekta idućeg mjeseca sve tvrtke zadužene za čistoću moraju odrediti način naplate odvoza, ali i dostaviti vam kante kako biste uopće i mogli razvrstavati otpad. Od veljače kreće i kažnjavanje onih koji će sve smeće stavljati na jedno mjesto.  

Umjesto u jednu, smeće će se bacati u nekoliko kanti. Građani su zbunjeni. Naime, već sada postoje zeleni otoci s višebojnim kontejnrima. Što je tu novo? U splitskoj Čistoći kažu kako se oko 20 posto otpada već sada razdvaja. Temeljem nove uredbe u gradu Splitu jedan manji broj domaćinstava i poslovnih subjekata zbrinjavanje otpada će plaćati skuplje nego do sada.  Međutim, najveći broj građana će ostat na istoj cijeni, a jedan popriličan broj građana će imat manju cijenu. Novi račun za smeće imat će dvije stavke. Fiksni i varijabilni trošak. Fiksni dio će plaćat svi, a varijabilni dio će se kreirat prema volumenu. Pa bi oni koji će više razdvajati trebali imati manje račune. [mreža tv]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Razvrstavanje otpada u Zagrebu: Evo kakav je plan i koliko iznose kazne

Korištenje javne usluge obračunava se za vremensko razdoblje od jednog mjeseca

Opširnije

Od veljače kazne zbog neodvajanja otpada

Iako je nova uredba o razvrstavanju u odvojenom prkupljanju otapada na snagu stupila 1....

Opširnije

Razvrstavanje otpada u Zagrebu: Evo kakav je plan...
Od veljače kazne zbog neodvajanja otpada

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?