Zbog pirotehnike u Dumovcu završio 21 pas

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Unatoč apelima da se pirotehnika ne koristi u blizini životinja, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i ove je godine svjedočilo neodgovornom ponašanju pojedinaca.

Između Božića i Sveta tri kralja dežurna ekipa Skloništa s gradskih je ulica sklonila dvadeset i jednog psa. Riječ je o psima koji su se od vlasnika udaljili uslijed pucnjave pirotehnikom. Među njima je bilo četrnaest mikročipiranih, pa su brzo vraćeni vlasnicima. Ostali svoje čekaju u Dumovcu.

„Iako raste svijest građana o lošim stranama pirotehnike, i dalje ima neodgovornih pojedinaca. Prije godinu dana u istom smo razdoblju intervenirali zbog samo dva psa više. Ove smo godine na društvenim mrežama opazili da si građani međusobno pomažu u potrazi za psima koji su iz dvorišta pobjegli zbog straha od pirotehnike. Nekoliko desetaka pasa tako je brzo pronađeno zahvaljujući dobrosusjedskim odnosima“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čija je sastavnica Sklonište u Dumovcu.

Sklonište se trenutačno brine o dvjesto pedeset pasa, a u prvih sedam dana ove godine udomljeno ih je jedanaest. Neke su životinje udomitelje našle i izvan granica zemlje – mačka Franka otputovala je u Njemačku, a štene Kim u Belgiju. U sklopu međunarodne suradnje s europskim skloništima za nezbrinute životinje dvadeset i jedna je mačka otišla u bečko sklonište, kujica Pika u minhensko, a psi Fidel, Neron i Vara udomitelje će čekati u skloništu u Bad Tölzu.

Pse iz Dumovca građani mogu doći upoznati radnim danom između 10 i 12 te 14.30 i 16.30 sati, a subotom od 10 do 14 sati. O psima se mogu informirati i u Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zagreb). [zagrebonline.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Počelo punjenje besplatnih pretplatnih karata ZET-a

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, sukladno...

Opširnije

U besplatnim sportskim aktivnostima sudjelovalo 8500 učenika

Kad već spominjemo mačevanje, svakako je interesantan primjer da se svjetski juniorski ...

Opširnije

Počelo punjenje besplatnih pretplatnih karata ZET-a
U besplatnim sportskim aktivnostima sudjelovalo 8500 učenika

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?