Kome smeta prometni znak?

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prije godinu i pol dana naša novinarska ekipa izašla je na teren u Horvate nakon dojave građana kako se u njihovom naselju događaju prometne nesreće, a od nadležnih službi tražili su postavljanje usporivača prometa. Kakvo je sada stanje, ponovno smo istražili.

Stanovnici naselja Horvati već danima se pitaju kome smeta znak za ograničenje brzine u njihovom naselju.

-Došli su iz Zagrebačkih cesta, nakon što ste vi tražili da se znak postavi. Oni su ga postavili, pa je ponovno bio bačen. Drugi put su ga postavili i za par dana je opet bačen – ogorčena je Đurđica Franceković iz Horvata.

Takva situacija natjerala je Đurđicu i njenog supruga da i sami nekoliko puta postave znak.

-Čim ga postavimo, iščupaju ga. Nesreće se događaju stalno, mi se bojimo izaći ovdje, ne znamo što da radimo – dodaje Franceković.

Naime, u naselju Horvati posljednjih su godina sve učestalije prometne nesreće, stoga su stanovnici tražili postavljanje usporivača prometa, a isti upit i mi smo prosljedili Gradskom uredu za prostorno uređenje koji su nas uputili na gradsku četvrt Brezovica koja bi po zaprimljenom zahtjevu o postavi usporivača prometa trebala provesti anketu kako bi se zadobila suglasnost građana, odnosno kako bi se upoznali s posljedicama postave, kao što su buka i vibracija.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje istaknuli su kako zaprimaju sve više pritužbi građana stambenih objekata u čijoj su blizini instalirane umjetne izbočine zbog buke koje prouzrokuju. No, Đurđica i njeni susjedi radije bi izabrali buku koju bi eventualno izazvali usporivači prometa nego sve češće prometne nesreće. [zagrebancija]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Za većih događanja kvart nam je do zadnjeg centimetra zatrpan autima
Prvo se ispuni šljunčano parkiralište južno od dvorane, zatim vozači navale na...

Opširnije

Opjevani sigetski div: Otkrijte divnu priču iza nebodera neobičnog imena

Jedan od najvećih stambenih nebodera u Zagrebu i u Hrvatskoj.
Super Andrija&nb...

Opširnije

Za većih događanja kvart nam je do zadnjeg...
Opjevani sigetski div: Otkrijte divnu priču iza nebodera...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?