Završio zagrebački Advent

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Advent u Zagrebu i ove je godine ponio titulu najboljeg Adventa u Europi, ali Adventu je stigao službeni kraj. Ove godine srušeni su svi rekordi u zaradi i dolasku turista koji su bili očarani zagrebačkim lokacijama koje su nudile brojne zanimljive sadržaje i gastro poslastice.Velika posjećenost Adventa zabilježena je i ove godine.

Nitko nije propustio priliku prošetati se zagrebačkim atraktivnim lokacijama koje su i same bile uključene u dio Adventa. Iako je vrijeme ove godine bilo promjenjivo, zadnji period bio je iznimno topao, pa su svi iskoristili priliku uživati šetajući se zagrebačkim ulicama te klizajući se na popularnom klizalištu na Trgu kralja Tomislava. Iz Turističke zajednice grada Zagreba su iznimno zadovoljni ovogodišnjim Adventom. “Naime ostvarili smo 23% više dolazaka i isto toliko više noćenja što nam u brojkama iznosi 111 tisuća dolazaka i 200 tisuća noćenja. Izuzetno smo zadovoljni, naročito jer smo i po treći put osvojili nagradu za najbolji Advent u Europi i to nam je i zadnji put da možemo osvojiti nagradu, tako da sada i s radošću  prepuštamo i drugim gradovima da se kandidiraju i pokušaju ponoviti naš uspjeh.Najviše posjetitelja je bilo iz Italije, Slovenije, BiH, znači države iz susjedstva isto tako su nam bili gosti iz Velike Britanije, iz SAD-a, tako da smo imali posjetitelje iz nešto daljnjih destinacija. U svakom slučaju ono što je nas iznenadilo su sami gosti iz Austrije ” rekla je Darja Dragoje, voditeljica Odnosa s javnošću Turističke zajednice grada Zagreba.  Za najbolju zagrebačku adventsku lokaciju izabrano je Fuliranje na Strossmayerovom trgu.  Nova lokacija pojavila se na zagrebačkom adventu ove godine – kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.”Kod predsjednice je to bio jedan drugačiji koncept i princip. Samo je bilo otvoreno petkom i subotom kroz tri vikenda do samog Božića. Izuzetno je dobro prihvaćena lokacija, vrlo zanimljivo sugrađanima, nemaju svi priliku to vidjeti, odnosno ovo je bilo po prvi puta da je ta lokacija otvorena za javnost. Tako da predsjednica je i sama rekla da ćemo se i druge godine družiti” istaknula je  Darja Dragoje, voditeljica Odnosa s javnošću  Turističke zajednice grada Zagreba . 

 

Ove ste godine mogli glasovati za zagrebački Advent, ali nažalost sljedeće godine Zagreb ne može sudjelovati u glasovanju. Ipak je do sada tri puta ponio titulu najboljega. Novosti ovogodišnjeg Adventa bit će poznate na jesen. Zagrebu su najveća nagrada posjetitelji i svi oni koji su sudjelovali na neki način u izradi ove adventske čarobne bajke. [mreža tv]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Počelo punjenje besplatnih pretplatnih karata ZET-a

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, sukladno...

Opširnije

U besplatnim sportskim aktivnostima sudjelovalo 8500 učenika

Kad već spominjemo mačevanje, svakako je interesantan primjer da se svjetski juniorski ...

Opširnije

Počelo punjenje besplatnih pretplatnih karata ZET-a
U besplatnim sportskim aktivnostima sudjelovalo 8500 učenika

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?