Preko nove mrežne stranice do unaprijeđenja cikloturizma

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Putem nove mrežne stranice www.cikloturizam.hr svi zainteresirani biciklisti, institucije i biciklističke udruge značajne za razvoj i unaprjeđenje cikloturizma u Hrvatskoj od sada imaju priliku slati konkretne prijedloge i informacije s terena, kao i razmijeniti iskustva u području cikloturizma i na taj način komunicirati s Koordinacijskim tijelom za razvoj cikloturizma Hrvatske, javljaju iz Zagrebačke županije. Kažu kako je “broj aktivnih biciklista u Europi dosegao je gotovo 60 milijuna, a kako bi taj potencijal bio što više iskorišten usvojena je Strategija razvoja cikloturizma Hrvatske do 2020. te Akcijski plan za razvoj cikloturizma”, u kojem je jedna od zadaća bila upravo izrada web stranice otvorene svima zainteresiranima.

Inače, Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u razvoj cikloturizma na svojem području. U suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije postavljene su servisne stanice za bicikle u svih 9 gradova županije te u općinama Krašić, Pisarovina i Brdovec. Također, Županija je uključena u 123 milijuna kuna vrijedan projekt Greenway, prvi biciklistički autoput u Hrvatskoj uz rijeku Savu ukupne duljine 121,6 kilometara. Sredinom 2017. godine Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila je i mobilnu biciklističku aplikaciju „ZG bike“ i projekt mreže aplikacija „Vision One“ kojima je dodatno obogaćena turistička, gastronomska i kulturna ponuda Zagrebačke županije. [zgmagazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Od četvrtka kreće nastavak skijaške sezone na Sljemenu

Od četvrtka, 18. siječnja, za građanstvo će ponovno biti otvoreni Crveni spust i Bijela...

Opširnije

Što Grad Zagreb poduzima na rješavanju gužvi u prometu

Iako se mnogima tako ne čini, Grad Zagreb svakodnevno radi na rješavanju jednog ...

Opširnije

Od četvrtka kreće nastavak skijaške sezone na Sljemenu...
Što Grad Zagreb poduzima na rješavanju gužvi u...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?