U sklopu projekta Podbrežje jutros je puštena u promet prva etapa produžene Vatikanske ulice

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pustio je jutros u promet prvu etapu produžene Vatikanske ulice i Sjevernu ulicu s parkiralištem. Radovi su se odvijali u sklopu projekta Podbrežje – zagrebački model stanogradnje.

 Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji prakticira ovakav model stanogradnje. Računamo da ćemo negdje na proljeće useliti prve ljude u ovo naselje, rekao je gradonačelnik te dodao kako će se, u sklopu 1. faze na proljeće urediti i  hortikultura. U narednih dvije godine završit ćemo 1800 stanova. Time ćemo pomoći ljudima da jeftino dođu do krova nad glavom, a s druge strane ćemo stabilizirati cijene i tržište nekretninama. Ovo će u konačnici biti jedno od najljepših zagrebačkih naselja.

Pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Krunoslav Tepeš objasnio je da je riječ je o dionici od 680m sa četiri prometne trake  koja se proteže od Avenije v. Holjevca do Cimermanove. Riješen je i sustav oborinske odvodnje, javna rasvjeta, semaforizacija dvaju križanja, izvedene su i pješačko kolne površine odnosno staze sukladno pravilniku o biciklističkoj infrastrukturi. U suradnji s predstavnicima ZET-a uređena su i dva autobusna ugibališta. Ukupno smo napravili  455 klasičnih okomitih parkirališta te 27 parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom.

Vrijednost ovih radova koji su trajali pet mjeseci je 10 mil kn.

Voditelj podružnice Zagrebačke stanogradnje Željko Horvat naglasio je kako se već u siječnju očekuje tehnički pregled za prve dvije zgrade, a u ožujku i sljedeće dvije. Dodao je kako će se u stanove moći useliti početkom travnja, te je posebno istaknuo sinergiju svih gradskih ureda koji su radili na ovoj komunalnoj infrastukturi. Ujedno je započela i izgradnja prvog parka u naselju koje će biti kompletno pješačka zona.
Od ukupno 608 stanova 200 ih se raspoređuje za listu po javnom najmu, 200 stanova je za socijalni najam, a 208 ih je bilo predviđeno za znanstvene novake. Nakon što se prijavio manji broj znanstvenih novaka, u studenom je Gradska skupština donijela zaključak o proširenju mogućnosti za kupnju stana, a za što će biti raspisan poseban natječaj krajem siječnja 2018., dodao je na kraju. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

OPSKRBA VODOM

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu bez vode su potrošači u Vankinoj ulici u Za...

Opširnije

POKRETNI URED U ZAPRUĐU
U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti sve usluge iz portfelja Druš...

Opširnije

OPSKRBA VODOM
POKRETNI URED U ZAPRUĐU

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?