Otvorenje izložbe "30 godina Univerzijade '87"

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu 30 godina Univerzijade '87, autora Igora Novakovića. Univerzijada se održala u Zagrebu 1987. pod geslom Svijet mladih za svijet mira, a izložbom, na kojoj se prikazuje više od 1000 izložaka, želi se podsjetiti na važnost ovog najvećeg sportskog događaja.

Današnjim otvorenjem izložbe naglašava se presjek povijesti koja služi na čast svima nama, a našim najmlađima ukazuje da se predanim radom, solidarnošću i voljom, stvara slika koja je duboko urezana u povijest Hrvatske i našeg grada Zagreba, naglasio je gradonačelnik.

Iz želje za očuvanjem suvenira Zagija, autor izložbe krenuo je u skupljanje suvenira vezanih za tu maskotu. S vremenom se tematika proširila na originalne plakate, uniformu, igračke, marame, plakete, kućne stvari. Ekskluziva izložbe je crtež Zagija, starijeg 30 godina, kojeg je ponovno nacrtao njegov autor Nedjeljko Dragić , istaknuo je Igor Novaković.

Podsjetimo, zagrebačka Univerzijada smatra se najvećom sportskom manifestacijom održanom u Zagrebu i Hrvatskoj. Ukupno 128 reprezentacija, s više od 5000 sportaša natjecalo se u dvanaest sportova.

Izložba će biti otvorena do 4. veljače 2018. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Zagrebačka putna knjižnica – Bibliobus

Bibliobus je putna knjižnica u autobusu, gdje svi učlanjeni korisnici imaju prilike doć...

Opširnije

Vikend predstave u Centru mladih ribnjak

U Centru mladih ribnjak u petak i subotu, 12. i 13. siječnja bit će održane dvije preds...

Opširnije

Zagrebačka putna knjižnica – Bibliobus
Vikend predstave u Centru mladih ribnjak

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?