Miris cvijeća dalekog i prijateljskog Japana kroz izložbu Makiko Akitsu u galeriji Panacea

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

U vrijeme kada naši pobjeđuju njihove i kada naši postaju nepogrešivi, a njihovi su uvijek protiv prošla jedna velika izložba skroz neprimječeno jer se održava u  velikoj galeriji za koju nisu zainteresirani niti naši niti njihovi, koja je velika već po svojoj zamisli. (Uskoro ćemo pisati o toj velikoj galeriji i idejama koje su ju stvorile.)

U galeriji Panacea Klinike za tumore, KBC Sestre milosrdnice, od listopada do studenog 2017. održava se izložba radova japanske fotografkinje Makiko Akitsu pod naslovom Miris cvijeća (The Scent of Flowers). Ljubaznošću umjetnice Makiko Akitsu i Veleposlanstva Japana svi eksponati ostaju u trajnom vlasništvu Centra za umjetnost i medicinu Klinike za tumore. Donaciju je na svečanom otvorenju izložbe 12.listopada 2017. predao veleposlanik Japana, Nj. E. gospodin Keiji Takiguchi. Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof.dr.sc. Mario Zovak i predstojnik Klinike za tumore KBC Sestre mlosrdnice prof.dr.sc.Danko Velimir Vrdoljak primili su i zahvalili na donaciji, te otvorili izložbu.

Miris cvijeća

Često me pitaju zašto fotografiram cvijeće? Cvijeće nam je od davnih dana vrlo blisko. Ono je uz nas u sretnim i tužnim trenucima života. Pruža nam veselje i utjehu. Zamislite samo prazninu naših života kad ne bi bilo cvijeća.Voljeti cvijeće je važan dio naših života.

Svojedobno sam preselila iz Tokija na „cvjetni poluotok“. Zahvaljujući toploj klimi, šareno cvijeće tamo cvate kroz sva godišnja doba. Svjetlost sunca na obali neprekidno se mijenja tijekom cijelog dana. Oduševile su me boje i sve je djelovalo poput natjecanja svjetla, pa sam počela fotografirati cvijeće.
Više od deset godina, svaki sam dan kao dio jutarnje rutine dva sata slušala zov ptica i vjeverica dok sam fotografirala cvijeće u planinskim selima i na visoravnima. Malo pomalo, ljudi su počeli prepoznavati moj rad kao „ponovno otkrivanje ljepote cvijeća“.

 

Vrlo sam sretna radi neočekivane mogućnosti da javno predstavim rezultate mojeg rada. Čula sam da Klinika za tumore KBC-a Sestara Milosrdnica aktivno podupire izložbe slika i podržava aktivnosti pacijenata, njihovih obitelji i bolničkog osoblja. Biti ću sretna ako fotografije rascvjetanog cvijeća iz dalekog Japana pridonesu umjetničkim aktivnostima u vašoj bolnici.

http://www.kbcsm.hr

 

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Natječaj za godišnju nagradu »Nikola Tesla – Genij za budućnost&laqu...

Opširnije

Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački muzej

Iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla u četvrtak su se pohvalili sjajnim rezultatima te je u...

Opširnije

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju
Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?