BISTA FRANCA PREŠERNA NA BUNDEKU

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević sastala se u srijedu, u Gradskoj upravi s državnom tajnicom za kulturu Republike Slovenije Damjanom Pečnik, veleposlanicom Republike Slovenije u RH Nj.E. dr. Smiljanom Knez i tajnikom Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Slovenije Gojkom Zupanom.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji između Slovenije i Grada Zagreba, kao i o mogućnostima za njeno daljnje razvijanje na raznim područjima.

Državna tajnica Damjana Pečnik upoznala je zamjenicu gradonačelnika s razvojem projekta postavljanja biste slovenskog pjesnika Franca Prešerna u Aleji pjesnika u parku Bundek te zamolila da Grad sufinancira hortikulturno uređenje javne površine na kojoj će biti postavljena bista.

Zaželjevši dobrodošlicu gostima, zamjenica Jelena Pavičić Vukičević izrazila je zadovoljstvo što će u Aleji pjesnika biti i bista velikog pjesnika Franca Prešerna te dodala da će Grad urediti površinu oko spomenika. Postavljanje biste još je jedan korak u razvoju naše suradnje.

Sastanku su, uz zamjenicu gradonačelnika, prisustvovali: zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika Vesna Šimić, tehnički direktor Podružnice Zrinjevac Jure Leko, ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić i viša stručna savjetnica pročelnika – tajnica Povjerenstva za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenika, spomen-ploča i sakralnih obilježja Mirjana Jevrić. [tjedno.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Izgorio je auto u zagrebačkoj Sloboštini: Požar podmetnut?
Nissan Pathfinder U potpunosti je izgorio, a vatra je oštetila Citroen C2 te Renault ...

Opširnije

Izgorio je auto u zagrebačkoj Sloboštini: Požar podmetnut?...
Neviđeno! Članici vijeća gradske četvrti u Novom Zagrebu...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?