Prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj 6.853 kune, evo i tko zarađuje skoro duplo više

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za srpanj je iznosila 6.853 kune, što je nominalno 1,7 posto manje nego mjesec ranije, ali 5,9 posto više na godišnjoj razini, pokazuju podaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.
Prosječna je mjesečna plaća za srpanj, naime, bila 119 kuna manja nego za lipanj te 382 kune viša nego za srpanj prošle godine. U odnosu, pak, na prosječnu mjesečnu plaću na razini Hrvatske, koja je za srpanj iznosila 5.905 kuna, prosječna je zagrebačka neto plaća isplaćena za sedmi ovogodišnji mjesec bila viša za 948 kuna ili 16 posto.
 
U prvih sedam mjeseci ove godine, pak, prosječna je neto plaća u Gradu Zagrebu bila na razini od 6.916 kuna i nominalno je bila 5,7 posto viša nego u prvih sedam mjeseci 2016. godine. Podaci zagrebačke statistike pokazuju da su najvišu prosječnu neto plaću za srpanj imali zaposleni u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.064 kune.
 
Po visini prosječne neto plaće za srpanj slijede zaposleni u farmaceutskoj industriji s prosjekom od 10.528 kuna, a više od 10 tisuća kuna iznosio je i prosjek plaća isplaćenih u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, 10.090 kuna.
 
U uslužnim djelatnostima plaća manje od četiri tisuće kuna
 
Nasuprot tomu, zaposlenici u pet djelatnosti za srpanj su primili prosječne plaće manje od četiri tisuće kuna - prosjek u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima iznosio je 3.854 kune, u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada i uređenjem i održavanjem krajolika 3.944 kune, u zaštitinim i istražnim djelatnostima 3.962 kune, u proizvodnji odjeće 3.840 kuna i u proizvodnji kože i srodnih proizvoda 3.975 kuna.
 
Prosječnu plaću tek nešto višu od četiri tisuće kuna za srpanj su primili zaposleni u ugostiteljstvu 4.066 kuna. Po podacima Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna je bruto plaća zaposlenih u Zagrebu za srpanj iznosila 9.564 kune, što je nominalno 1,7 posto manje nego za lipanj, ali i 3,9 posto više nego za srpanj prošle godine. [jutarnji list]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj 6.853 kune, evo i tko zarađuje skoro duplo više
Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za srpanj je iznosila 6.853 kune, što je no...

Opširnije

Prosječna plaća u Zagrebu iznosi 6.501 kunu, a u ovom sektoru je čak 10.533 kune
foto: m.srednja.hr Po podacima Odjela za statistiku, prosječna je bruto plaća za rujan u...

Opširnije

Prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj 6.853 kune,...
Prosječna plaća u Zagrebu iznosi 6.501 kunu, a...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?