Od 11. do 15. listopada sajam Ambienta na Zagrebačkom Velesajmu

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Ovogodišnja Ambienta - 44. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se od 11. do 15. listopada na Zagrebačkom velesajmu (ZV) i na njoj će se predstaviti više od 300 izlagača iz 23 zemlje, a organizatori očekuju više od 20 tisuća posjetitelja, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji za novinare na ZV-u.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić istaknuo je kako je Ambienta važna za hrvatsku drvnu industriju. 

"Drvna industrija je, zajedno s poljoprivredom, jedan od najvažnijih segmenata hrvatskog gospodarstva. Lani smo u drvnoj industriji  imali više od 500 milijuna eura pozitivne vanjskotrgovinske bilance, ove smo godine već blizu 600 milijuna eura", rekao je Tolušić.

Po njemu, hrvatska je drvna industrija izašla iz kriznih godina te svake godine snažno raste.

Radi se, dodaje, o industriji koja zapošljava 11 posto svih zaposlenih u prerađivačkoj industriji, a naši drvoprerađivači izvoze po cijelom svijetu.
Ministarstvo poljoprivrede drvnoj industriji pomaže i kroz program ruralnog razvoja, kroz koji je ove godine samo za tu industriju osigurano 50 milijuna kuna (nabavka strojeva i ostalo).
Tolušiću je želja drvnu industriju pomicati iz primarne proizvodnje prema proizvodima s većom dodanom vrijednošću.  

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Ivan Škorić rekao je da HGK potpomaže Ambientu sponzorirajući s pola iznosa sajamski nastup za 22 hrvatske tvrtke (ostalo plaćaju sami izlagači).

I Grad Zagreb, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, održavanje Ambiente sponzorira sa 1,3 milijuna kuna. Temeljem tog iznosa, naime, izlagači su dobili popust od 46 posto u odnosu na redovite cijene izlaganja.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Anja Stojić Deban istaknula je da Ambienta odavno ima brend koji treba razvijati i štititi.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić najavila je četiri tematske cjeline Ambiente - Ambidom, gdje će biti izloženi namještaj, parketi, vrata, prozori i dekori; Ambidesign, prezentaciju dizajnerskih dostignuća domaće industrije namještaja; Ambipro je rezerviran za materijale, opremu i strojeve; a četvrta je cjelina Ambienergo.

Saznajte više. [novi-zagreb.hr]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Božićna priča hipodroma

U sklopu  Božićne priče hipodroma, koja se održava u organizaciji konjičkog k...

Opširnije

Advent u Zagrebu bogatiji za Adventsko klizalište Žuti Mačak

Daleko od gradske gužve, u nedjelju, 3. prosinca mali i veliki zaljubljenici zabave na ...

Opširnije

Božićna priča hipodroma
Advent u Zagrebu bogatiji za Adventsko klizalište Žuti...

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?