Tjedan svemira u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla”

Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

s

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla od srijede, 4. listopada do petka, 6. listopada obilježit će se Tjedan svemira (Space Week) tijekom kojega posjetitelje očekuju interesantna predavanja u muzejskom Planetariju.

U srijedu, 4. listopada 2017. u 18 sati u Planetariju Muzeja održati će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu: Svemirska era čovječanstva 1. dio.

Naime, upravo na 4. listopada navršava se točno 60 godina od praktičnog ulaska čovječanstva u svemirsku eru. Tog dana lansiran je prvi umjetni Zemljin satelit “Sputnik – 1”. Do danas je izvedeno preko pet tisuća lansiranja različitih letjelica. Predavač Ante Radonić osvrnut će se na neke povijesne misije i odgovoriti koliko smo danas ovisni o svemirskoj tehnologiji. Na kraju posjetitelji će moći postavljati pitanja o svemiru i svemirskim letovima.

Nastavak ovog predavanja – Svemirska era čovječanstva 2. dio bit će održana u četvrtak, 5. listopada 2017. s početkom u 18 sati u Planetariju.

U petak, 6. listopada 2017. u 18 sati u Planetariju će se održati još jedno popularno-znanstveno predavanje za građanstvo, ovaj put na temu Upoznajmo svemir.

Predavač je Zvonimir Drvar, voditelj planetarija. Na predavanju će biti riječi o najvažnijim otkrićima koja su nam pomogla da bolje razumijemo svemir, o zvijezdama i galaksijama te o načinu određivanja udaljenosti do njih. Kako se naša saznanja o svemiru svakodnevno mijenjaju, tako raste i broj modela kojima se on pokušava bolje objasniti što razvija i nove ideje u boljem razumijevanju svemirskog prostranstva.

Ulaz na predavanja je besplatan, a ulaznice se mogu podignuti na blagajni Muzeja na dan predavanja. Broj mjesta je ograničen. [zgmagazin]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

GM

Kod za popust  rvZoA8

 
 

 

Politika

Otvorenje izložbe "30 godina Univerzijade '87"

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu 30 g...

Opširnije

Birtijske crtice
Krešimirov podrumski kutak

Može li birtija preuzeti sjedište za ...

Opširnije

Otvorenje izložbe "30 godina Univerzijade '87"
Birtijske crtice

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?