Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

foto: zanimljivostidana.com

Uživate u šetnji. Opušteni.

I razmišljate o sutrašnjem ručku. Kad odjednom, s neba, u kolica vašeg djeteta padne opušak. U takvoj se situaciji našla jedna naša sugrađanka koja se ovih dana prošetala jednim zagrebačkim kvartom. Majka je, na sreću, brzo reagirala pa je stradala samo jednogodišnjakova jakna. Mogli su proći i puno gore.

Nije prvi put da čujemo da nekima balkon ili prozor služe kao otvor kroz koji bacaju svakojako smeće. Na Knežiji se stanari moraju sklanjati kad prolaze ispod visokog nebodera uz Selsku cestu. S visine im dolete papirići od bombona, kutije od pizza, limenke, maramice, odgrisci jabuka, kosti, higijenski ulošci i tamponi, pa čak i svinjske glave. Prije nego što se niz zgradu sjurila svinjska glava, morali su stanari ponovno prati čisto bijelo rublje jer se na njemu, dok se sušilo, našao sadržaj koji je bačen iz lonca. Na Savici, u Sigetu, na Malešnici, u Travnom i Gajnicama stanovnici pak nailaze i na prezervative, štapiće za uši, ali i dječje pelene. Iskorištene, naravno. A oni koji to trpe o tome šute. Jer – ne žele se javno zamjeriti susjedima. Ali onda skrivećke zovu komunalne redare, pa onda ovi vraćaju tako da nazovu “pauka”. U jednoj zgradi ovaj su problem riješili na kreativan način. Kako ide priča, jedan je susjed odlučio uložiti malo truda i pokupiti sav otpad oko zgrade i ostavio ga je“bacaču” pred ulaznim vratima. Nitko nije znao tko je to učinio. No smeće bačeno kroz prozor ponovno se našlo pred stanom “bacača”.

I tako još nekoliko puta. Rezultat – “bacač” je prestao bacati smeće kroz prozor. Nije Zagreb jedini grad u kojem se takvi slučajevi javljaju. Ima toga i u Rijeci, Splitu, Osijeku, ali i susjednim zemljama. A što je tek s onima koji žive pokraj susjeda koji je opsjednut prikupljanjem smeća. I koji uz taj smrad žive. Nagledali smo se takvih slučajeva mi novinari koji pratimo gradske priče, a ponekad je netko i završio u takvom stanu.

U svakom slučaju, nije ugodno ni jedno ni drugo. [večernji list]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Oblačno

16°C

Zagreb

Oblačno

Vlažnost: 55%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 24 Ožu 2017

    Pretežno oblačno 21°C 8°C

  • 25 Ožu 2017

    Djelomično oblačno 16°C 5°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare