Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Zagrebački taksisti odustali su od masovnog prosvjeda i blokade grada u znak protesta protiv dolaska Ubera. Nakon kritika prosvjeda, odlučili su građanima približiti svoje stavove besplatnim vožnjama. U petak, od 8 sati ujutro do 16 sati, 86 taksista iz Udruge nezavisnih taksija Grada Zagreba, vozit će građane besplatno.
 
Besplatna vožnja će se moći iskoristiti isključivo sa stajališta taksija u Masarykovoj ulici u Zagrebu.
 
- Ona će vrijediti samo za područje Zagreba. Naši dečki će se izmjenjivati na stajalištu. Građani će dobiti letak u kojem ćemo im podrobno objasniti da će potpuna liberalizacija, vožnja bez licenci, dovesti do kaosa, anarhije i pada kvalitete - kaže potpredsjednik Udruge Krunoslav Krznarić.
 
U ovoj akciji zasad ne sudjeluje najveće udruženje taksija, Auto Taxi Zagreb, ali Krznarić kaže da će im se priključiti i pojedinačno neki njihovi taksisti. Postoji mogućnost da se pridruži i još jedna tvrtka koja obavlja taksi prijevoz u Zagrebu, kaže Krznarić. Kako će građani znati koji su besplatni taksiji?
 
- Mi ćemo biti tamo, uputiti građane koja su vozila besplatna. Želimo na miran način ukazati na probleme s Uberom, neće biti prosvjeda i blokade grada - zaključuje Krznarić.
 
U Ministarstvu prometa inače traje rad posebne ekspertne grupe koja bi trebala odrediti kako urediti vožnju Uberom i pokušati pomiriti stavove tvrtki s jedne strane obrtnika i tvrtki koji imaju licence, a s druge strane Ubera. [24 sata]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Djelomično oblačno

7°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlažnost: 72%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 30 Ožu 2017

    Djelomično oblačno 21°C 7°C

  • 31 Ožu 2017

    Pretežno sunčano 22°C 7°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare