Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Sastojci:
0,25 kg bukovača
1 jaje
sol
brašno
krušne mrvice
ulje
tartar umak
limun

Opis:
Očišćene gljive posoliti i popapriti. Uvaljati u brašno, jaja i mrvice. Pohati u vrućem ulju. Servirati s limunom i tartar umakom.

Josip Kapraljević

Sastojci: 500 g biserki, 40 g maslaca, 16 dl mesne juhe, 3 žlice brašna, sok od 1 limuna, 8 žlica prženih kockica kruha, sol, papar

Gljive očistimo, ogulimo im kožicu s klobuka i izrežemo na kriške. na polovici maslaca popržimo brašno, dodamo mesnu juhu i pustimo da vrije pola sata. U međuvremenu na preostalom maslacu, uz dodatak limunova soka, soli i 4 žlice juhe, pirjamo gljive oko 15 minuta, dodamo ih u kipuću juhu, promješamo, popaprimo te sve prelijemo preko prženih kockica kruha.

Izvor: Mužic-Božac "kuharica sakupljača gljiva"


Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Djelomično oblačno

7°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlažnost: 72%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 30 Ožu 2017

    Djelomično oblačno 21°C 7°C

  • 31 Ožu 2017

    Pretežno sunčano 22°C 7°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare