Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Sastojci
30 dag  riže za rižoto  
30 dag vrganja  
 malo maslaca 1 mala žličica  
1  glavica luka (kapule)  
 malo sušenih vrganja ili  
1 žlica od juhe gotove gljiva Podravka  
majčina dušica   
1 l do 1,5l povrtnog temeljca  
maslinovo ulje  
peršin  
 papar crni, sol  
špek po želji 
Priprema 
U  posudi (padeli.. loncu) stavimo temeljac i kada provrije, ostavimo da se kuha na laganoj vatri. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine 1/2 do 1cm. U  drugoj posudi rastopimo maslac, stavimo malo špekeca ako želimo da poprži se, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 1-2 minute, tj. dok malo ne omekane. Pržene vrganje izvadimo sa strane, a na masnoću od prženja dodamo sjeckanu kapulu (luk), začinimo solju i svježe mljevenim paprom, dodamo sušene mljevene vrganje  ili ako nemate onda žlicu smjese od Podravka juhe s gljivama ali pri kraju, te na laganoj vatri popržimo dok luk malo ne omekša. Zatim u posudu dodamo ispranu i ocijeđenu rižu, te je kratko pržimo na dijelu luka.. da upije malo masnoće. Potom na rižu, postupno i uz stalno miješanje, dolijevamo  vreli temeljac i na taj način je kuhamo do željene tvrdoće  da bude al` dente da osjetimo pod zub. Na pola kuhanja cca 10-tak minuta... dodamo majčinu dušicu, ako treba začinimo solju i paprom i kuhamo  lagano cca još 5-10 minuta. Pred kraj kuhanja u rižu dodamo popržene vrganje, ulijemo 50 ml maslinovog ulja i mic maslaca, sve zajedno nježno promiješamo, poklopimo i ostavimo da rižoto odstoji  cca 5 minuta. Gotov rižoto poslužimo na tanjure i ukrasimo svježim listićima peršina...  Dobar tek!!!
 

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Djelomično oblačno

11°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlažnost: 65%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 31 Ožu 2017

    Pretežno sunčano 22°C 7°C

  • 01 Tra 2017

    Sunčano 23°C 8°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare