Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Istovarao sam teret u dućan oko 11 sati. Krenuo sam van i vidio kako dva muškarca love kravu po savskom nasipu, kazao je naš čitatelj.
 
Krava stara četiri godine i teška oko 600 kilograma jučer ujutro nečeg se preplašila i preskočila dvorišnu ogradu kuće u Jakuševcu u Zagrebu. Preplašena i izbezumljena, tumarala je jakuševačkom cestom. Automobili i kamioni koji su vozili cestom naglo su kočili kako ne bi pregazili životinju. Čitatelj koji je snimio potjeru za kravom kaže da su je lovila dva muškarca po nasipu.
- Kad sam istovario teret, kombijem sam izašao iz skladišnog prostora trgovine. Vidio sam kravu koja je trčala po nasipu pa je prešla na cestu. Jedan ju je hvatao na nasipu dok je drugi vozio auto cestom i gledao kako bi joj prepriječio put. Stao je ispred nje i krenuo prema njoj, no ona ga je glavom odbacila na pod - kazao je čitatelj.
 
Kad je životinja vidjela da ne može proći cestom, zaletjela se u rampu na ulazu u skladišni prostor trgovine. Svom snagom je udarila glavom u rampu te ju je potrgala.
 
- Kad sam vidio kravu koja je nasrnula na rampu, nije mi bilo svejedno. Zatrčala se prema meni i u strahu sam pobjegao u kućicu. Pokušala je ući, no odustala je. Okrenula se i trčala prema paletama. Potom je krenula prema prednjem dijelu dućana, no jedan čovjek joj je autom prepriječio put. Da je uspjela u svom naumu, krenula bi na ljude, a ne želim zamišljati što bi tad bilo. Sat vremena je trčala ovuda - kazao je zaštitar koji čuva prostor dućana u koji je krava ušla. Kako krava više nije imala kamo pobjeći, njezini vlasnici isplanirali su kako će je uloviti. Pokušali su je svezati, no nije se predavala. Uspjeli su je nekako okružiti i svezati.
 
- Na kraju su je zavezali za traktor i odveli - rekao nam je čitatelj. Zvonko iz Jakuševca, vlasnik odlutale krave, kaže da mu je ovo prvi puta da mu je pobjegla krava.
 
- Ma imali smo show s njom cijelo jutro. Ne znam što joj je bilo da to učini. Ispričavam se svima koje je krava prestrašila. Ne ponovilo se nikad - kazao je Zvonko, koji se inače bavi uzgojem krava. U vlasništvu ima 70 goveda, o kojima se inače vrlo pažljivo brine. [24 sata]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Oblačno

16°C

Zagreb

Oblačno

Vlažnost: 55%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 24 Ožu 2017

    Pretežno oblačno 21°C 8°C

  • 25 Ožu 2017

    Djelomično oblačno 16°C 5°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare