Arena Centar

Savski nasip

Avenue Mall

Bazen Utrina

Mamutica

Muzej suvremene umjetnosti

Zgrada INA

Jezero Bundek

Arena Zagreb

Limene zgrade

Zagrebački velesajam

Odbačeni dvosjedi uz željezničku prugu u Buzinu. Cigla, beton, daske, kanistri, papir, plastika, željezo... Pune vrećice raznog smeća iz kućanstva. I to na vodozaštitnom području, odmah pokraj vodocrpilišta Mala Mlaka. Ne samo da je smeće na dva metra od lokacije iz koje se crpi velik dio vode za cijeli Zagreb, ima ga i malo dalje, u obližnjem Ježdovcu, gdje se odlaže i građevinski otpad. Problem je to s kojim se svakodnevno suočava mjesna samouprava u Novom Zagrebu, a po tom pitanju ne mogu učiniti gotovo ništa. Od početka 2017. godine moraju se, naime, između ostalog, angažirati i u čišćenju koridora i cesta na način da u pomoć pozovu i Čistoću da to učini u njihovo ime.

Nitko ništa ne zna...

U tu svrhu povećan im je proračun kako bi uslugu gradske tvrtke naplatile mjesnoj samoupravi, no do novca još uvijek ne mogu doći, a ni novi sustav u Gradu Zagrebu nije reguliran do kraja.

– Sada bi račun za takve poslove koje će obavljati gradske službe trebali ispostavljati nama. Zasad nismo dobili nijedan, još je uvijek sve velika konfuzija – kaže predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Dražen Hrkač.

Nemaju ni ovlasti ni novac

U susjednoj četvrti, u Mjesnom odboru Buzin, gdje se susreću s istim problemom, kažu kako njihove ovlasti u stvarnosti nisu veće jer još uvijek nisu dobili novac kako bi riješili probleme poput deponija na svom području.

– Taj novac dobivat će gradska četvrt, a mjesni odbori morali bi se njima obratiti žele li dio iskoristiti. No to još uvijek ne funkcionira, a smeće se gomila – kaže predsjednik MO Buzin Mario Kranjčina dodajući da je 280.000 kuna, koliko je dodijeljeno njegovu mjesnom odboru, nedostatno za održavanje Buzina s obzirom na to da dio leži na vodozaštitnom području koje se treba i više čistiti. • [večernji list]

Koliko je kupovina preko interneta sigurna?

Vrijeme

Oblačno

16°C

Zagreb

Oblačno

Vlažnost: 55%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 24 Ožu 2017

    Pretežno oblačno 21°C 8°C

  • 25 Ožu 2017

    Djelomično oblačno 16°C 5°C

Dok šećete ulicama Zagreba, padne li vam ikada na pamet kome li to velik dio naše metropole duguje svoj današnji izgled?

HashFlare